TY - JOUR ID - 5561 TI - خوراک و تغذیه؛ جلوه گاهی از تاریخ فرهنگ دورة تیموریان JO - تحقیقات تاریخ اقتصادی JA - SEHS LA - fa SN - 2383-1278 AU - فیّاض انوش, ابوالحسن AU - اصلاحی, مهشید سادات AU - اصلاحی, متین سادات AD - دانشیار گروه تاریخ و ایرانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران. AD - کارشناسی ارشد تاریخ ایران اسلامی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 9 IS - 1 SP - 217 EP - 241 KW - تاریخ فرهنگ KW - خوراک KW - تغذیه KW - زیست اجتماعی. دوره تیموریان DO - 10.30465/sehs.2020.5561 N2 - بررسی موضوعی مانند خوراک و تغذیه در دوره تیموریان در پی آن است که از رهگذر تعمق در مصادیق نوشیدنی ها و خوردنی ها - که قاعدتاً در حوزه تاریخ خُرد (Microhistory) قرار می گیرد - و نیز با بذل توجه به موضوعات اجتماعی مرتبط با تغذیه -که در حوزه تاریخ کلان (Macrohistory) قرار می‌گیرد - به بررسی تاریخ فرهنگ جامعه تیموری بپردازد. در این مسیر جستجو برای شناسایی انواع مواد خوردنی و اثری که اختصاصاً با موضوع آشپزی و خوراک در این دوره فراهم شده است می‌تواند راهگشا باشد. این پژوهش درصدد پاسخ‌دهی به این سوال است که وجه تمایز فرهنگ خوراک و تغذیه در دوره تیموریان در میان زندگی دربار، عامه و خانقاه ها چه بوده است؟ نتایج پژوهش نشان می دهد که فرهنگ خوراک و تغذیه تحت تأثیر نحوه زیست قومی و اجتماعی قرار داشت و می‌توان نسبتی بین آن برقرار کرد. این پژوهش از خلال نسبتی که میان موضوع خوراک و جلوه‌های مختلف حیات اجتماعی در این دوره برقرار می کند تلاش دارد تا از ظرفیت های این موضوعات در جهت پرتو افکندن به تاریخ فرهنگ دوره تیموریان بهره گیری کند. روش تحقیق در این مقاله توصیفی – تحلیلی است و از شیوة مطالعات کتابخانه‌ای استفاده شده است. UR - https://economichistory.ihcs.ac.ir/article_5561.html L1 - https://economichistory.ihcs.ac.ir/article_5561_9cc9acc6e12c95533b9f141ec45396f4.pdf ER -